Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Vart är Kina på väg? Lunchmöte i Malmö


shanghai-1024x458

Varmt välkommen till ett inspirerande och högintressant lunchsamtal i Malmö den 27 oktober på temat – Vart är Kina på väg?.

Kina – stort som en hel kontinent men med tydliga geografiska skillnader och speciella utmaningar. Kina – igår är både idag och imorgon. Ett land som lever med en 5000-årig kultur samtidigt som man är på väg med stormsteg in mot digitalisering, robotisering och internationalisering. Kina – som blir allt kaxigare, inte minst ekonomiskt och geopolitiskt, mindre förtjust i oss utlänningar samt mer investeringshungrigt på den globala arenan. Kina – som försöker exportera sin så kallade soft power, för att påverka omvärldens syn på landet och i syfte att sprida den kinesiska kulturen utanför landets gränser. Och allt detta under ett nytt mycket tuffare ledarskap som leder tankarna till, och drar sin legitimitet från, Mao och som för stunden inte tycks ha några politiska reformer på dagordningen.
 
I ett samtal under ledning av Thomas Lagerqvist, ordförande i Sweden-China Trade Council, SCTC, tar vi pulsen på Kina idag och imorgon. Vart är Kina på väg? För stunden åt fel håll om man ska undvika ”middle income trap”. Vad är det som möter svenska företag och hur ska man förhålla sig till ett Kina i ständig förändring? Hur förhåller sig Sverige och svenska bolag till att allt fler kinesiska bolag etablerar sig i Sverige och i Europa och hur förhåller sig dessa bolag till den svenska infrastrukturen? Kulturskillnader finns både där och här, hur nyttjar man dessa på bästa sätt i affärssammanhang? Som deltagare får du chansen att själv beskriva och reflektera på utmaningarna och möjligheterna i affärerna med och i Kina.
 
Varmt välkommen!

Var? Handelsbanken, Plan 5, Södergatan 10, Malmö
När? Torsdagen den 27 oktober 2016, kl 12:00 – 13:45 inklusive lunch. 
Kostnad: Kostnadsfritt för medlemmar i SCTC. Icke-medlemmar betalar 400 kronor exkl moms mot faktura i efterhand.

SCTC Partner 2016

finnair_designed_for_you_left

Lunchpartner

handelsbanken_farg

Bookings are closed for this event.