Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Vad kan vi lära oss av Kinas tech-industri?


Att svenska industribolag länge varit en naturlig del av den kinesiska marknaden och även dess tillverkningsindustri är ett välkänt faktum. Kina är vår överlägset största handelspartner i Asien och vi har all anledning förvänta oss ett fortsatt ökat handelsutbyte.

Men hur ser då framtiden ut? Är det industribolagen som kommer driva handeln mellan Sverige och Kina även i framtiden? Vad kan vi lära oss av tech-industrin där Kina har bolag vars värderingar uppgår till i många fall mer än vissa länders BNP? Vilken framtid har kinesiska tech-bolag på den globala arenan och hur samarbetar svenska bolag med de kinesiska jättarna? Vilka gemensamma nämnare har amerikanska och kinesiska tech-bolag och hur hanterar regeringarna i USA och Kina de framväxande jättarna?

Jacob Lovén, Den Digitala Draken/The Perspective

Vi har bjudit in Jacob Lovén, grundare tillsammans med Tom Xiong av podden ”Den Digitala Draken” som idag produceras i samarbete med SvD. Jacob och Tom startade nyligen även konsultbyrån, The Perspective. Jacob är idag Sveriges mest anlitade föreläsare om digital utveckling i Kina. Han var en av de första anställda på Klarna och har även drivit digital affärsutveckling på bland annat MTGx, Omnicom och Schibsted.

När: Torsdagen den 19 maj 2022 kl 11:15 – ca 13:15 inklusive efterföljande lunch. Registrering, kaffe och mingel från kl 10:45.

Var: Wallenbergaren, Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm

Kostnad: Kostnadsfritt för medlemmar i SCTC. Icke-medlemmar 400 kronor plus moms som faktureras i efterhand.

Varmt Välkommen!

Bookings are closed for this event.