Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Vad är egentligen 5G och vad innebär det för oss? – Medlemslunch i Stockholm


Bengt Nordström, VD, Northstream

Snart är den femte generationens mobilnät 5G här. Lanseringen i Sverige är beräknad till nästa år, men ännu är inte tekniken helt på plats och arbetet med specifikationer och standarder pågår. 5G förväntas möjliggöra mobilnät med betydligt större dataöverföringshastigheter, kortare svarstider och hög kapacitet än 4G, dagens mobilnät.

De tjänster som ofta förknippas med 5G är tillämpningar inom “sakernas internet” (Internet of things), där föremål kopplas upp och kommunicerar via internet. Ericsson spår till exempel att antalet 5G-abonnenter kommer att ligga på hisnande 1,9 miljarder 2024 mycket tack vare Kinas aktiva arbeta med att bygga sitt 5G-nät.

Sweden-China Trade Council har tillsammans med Mannheimer Swartling bjudit in en av Sveriges ledande telekomexperter, Bengt Nordström, för att ge oss en bild av vad 5G är och vad det innebär för Sverige.

Bengt Nordström är VD på Northstream, som han grundade 1998, och som nyligen förvärvades av Accenture. Bengt har en lång erfarenhet i branschen som CTO och Executive Director på Smartone i Hongkong samt andra ledande positioner på Ericsson, Comviq och Netcom Consultants. Bengt har också haft en befattning i ledningsgruppen för den internationella branschorganisationen GSMA samt varit ordförande för organisationens intressegrupp för Asien och Oceanien.

Var? Mannheimer Swartling, Norrlandsgatan 21, Stockholm

När? Tisdagen den 8 oktober 2019, kl 12:00 – 14:00 inklusive lättare lunch.

Kostnad: Frukostmötet är kostnadsfritt – vänligen notera att mötet endast är öppet för medlemmar i Sweden-China Trade Council.

 

Bookings are closed for this event.