Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Trender och möjligheter för svenska företag i Kina


Förra året ökade Sveriges export till Kina med 9,4 procent medan importen minskade med sju procent. Kina är i dag Sveriges sjätte största handelspartner, men statistiken avslöjar inte allt om svenska företags verksamhet på plats i Kina. Hur står sig de svenska företagen i konkurrensen med lokala och internationella spelare på plats och hur har pandemin påverkat dem?

Sweden-China Trade Council har bjudit in Joakim Abeleen, handelssekreterare i Peking och ansvarig för Business Swedens verksamhet i Kina, att tala om aktuella trender, utmaningar och möjligheter för svenska företag.

Vad innebär decoupling, att internationella företag kopplar loss från den kinesiska tillverkningsapparaten, i verkligheten? Vilka är det som påverkas? Hur ska man tänka?

Kina siktar mot klimatneutralitet innan 2060. Vilka möjligheter finns det för svenska lösningar?

Hur förbereder sig Sverige för vinter OS i Peking 2022? Hur hänger svensk livsmedelsexport ihop med vintersportande i Kina och hur kan svenska bolag engagera sig före och under OS?

Joakim Abeleen, Trade and Invest Commissioner of Sweden to China Market Area Director Greater China, Business Sweden. Joakim leder Business Swedens aktiviteter i Kina med ansvar för kontoren i Peking, Shanghai, Hongkong och Taipei. Uppdraget är att hjälpa svenska företag att öka försäljningen i Kina och att hjälpa kinesiska företag att investera i och expandera i Sverige. Joakim har lång erfarenhet som managementkonsult.

Var: Digitalt seminarium, länk skickas ut till alla anmälda dagen innan seminariet.

När: Onsdagen den 14 april kl 09:00 – 10:00 CET.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i SCTC. Inte medlem än? Läs mer här!

 

Bookings are closed for this event.