Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Så förbereder du bäst resan till Kina – en uppdatering om visering och flyg


 

När vi nu lämnat alla restriktioner som rådde i samband med pandemin, är allt då tillbaka som det var tidigare när det gäller resande till Kina? Hur ansöker man enklast om visering till Kina? Hur har regelverken förändrats? Hur ska man förbereda sig, vilken dokumentation krävs idag? Kan man resa utan visering? Hur tar man sig till Kina när det fortfarande råder ett begränsat utbud flyglinjer och längre restider på grund av kriget i Ukraina?

För att få svar på frågor kring resande till Kina har vi bjudit in Johanna Lagerqvist, CIBT, och Anders Wahlström, SAS. Passa på och få  en uppdatering av läget.

Johanna Lagerqvist, Senior Business Development Manager på CIBT i Sverige med säljansvar för Sverige och globala kunder. Ansvarig för att identifiera och driva nya affärsmöjligheter, utveckla och upprätthålla starka relationer med befintliga och potentiella kunder, och leverera engagerande och informativa presentationer och förslag. Med över tio år i reseindustrin och fem år inom viseringsbranschen.

Med mer än 50 års erfarenhet har CIBT tillsammans med sina dotterbolag Visumservice och Comet Consular Services vuxit till att bli världens största och mest väletablerade bolag inom visering- och passhantering. CIBT kan hjälpa dig att ansöka om visum till över 200 länder och utöver det även ansöka om elektroniska visum. CIBT kan även hjälpa dig att framställa såväl resedokument , som en officiell inbjudan (inbjudningsbrev) samt handels- och juridiska dokument för legalisering eller översättning. Tillsammans med dotterbolaget Newland Chase hjälper de även till med arbetstillstånd.

Anders Wahlström, Regional General Manager Asia & Pacific för Scandinavian Airlines, baserad i Peking sedan mars 2019 och nyligen tillbaka på huvudkontoret i Stockholm. Anders är säljexpert med lång erfarenhet från flygbranschen. Han har varit hängiven SAS i mer än 30 år och arbetat i olika chefsroller på huvudkontoret i Sverige. Innan den nuvarande tjänsten i Kina var Anders försäljningschef i Sverige och Finland.

SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, med knutpunkter i Köpenhamn, Oslo och Stockholm, flyger till resmål i Europa, USA och Asien. Inspirerade av deras skandinaviska arv och hållbarhet, är SAS en drivande kraft inom hållbart flyg och i omställningen till flyg med nettonollutsläpp. SAS minskar kontinuerligt sina koldioxidutsläpp genom att använda mer hållbart flygbränsle, investera i nya bränslesnåla flygplan och genom partnerskap för innovation i ny disruptiv teknik– och på så sätt bidrar de till branschens mål om netto noll koldioxidutsläpp till 2050. Förutom flygverksamheten, erbjuder SAS marktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster. SAS är en av grundarna av Star Alliance™ och tillsammans med partnerbolagen erbjuds ett stort antal destinationer runt om i världen.

Var: Digitalt seminarium, länk skickas ut till alla anmälda dagen innan seminariet.

När: Onsdagen den 8 november 2023 kl 11:00 – 12:00 CET.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i SCTC. Inte medlem än? Läs mer här!

           

Varmt Välkommen!

Bookings are closed for this event.