Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Nu sätter Götheborg segel mot Asien igen


Foto: Robin Olsson

Det är 15 år sedan Skeppet Götheborg genomförde sin framgångsrika expedition till Asien. Nu är det dags igen. Under 2022 kommer en ny expedition att gå av stapeln.

Expeditionen möjliggörs av logistik och transportföretaget Greencarrier som genom dess ägare Stefan Björk köpte Skeppet Götheborg tidigare i år. Vi har bjudit in Stefan Björk för att tillsammans med Peter Alexandersson, vd, SOIC Shipmanagement AB, berätta om det nya äventyret som planeras för Götheborg och vilka möjligheter seglatsen öppnar upp för svenska bolag att synas både under färd och vid hamnanlöp.

Dagens pandemi har satt fokus på en snabbare klimatomställning. I en postpandemitid är det därför angeläget att komma med lösningar och hopp. Handel och hållbarhet går hand i hand.  Syftet med seglatsen är därför att främja svenska innovationer inom hållbarhet genom ett partnerskap med AB Sverige, det vill säga svenska näringslivet, offentlig verksamhet och akademin.

 Stefan Björk, ägare,  och ordförande, Greencarrier. Stefan har varit verksam inom logistikbranschen sedan 1971. Var under åren 1992 – 2000 vd för Greenship Sweden AB som var generalagent för Evergreen Marine Corp., Taiwan. Därefter vd i Greencarriet AB fram till 2010 och arbetande ordförande inom Greencarrier Group med en omsättning om 450 miljoner Euro och 975 anställda i elva länder.

 Peter Alexandersson, vd, SOIC Ship Management AB, en del av Greencarrier Group. Peter arbetade som sjöbefäl och kapten fram till 1995 och har därefter varit ansvarig för Sjöfartsverkets västsvenska region under åren 1996 – 2003 och under tio års tid verksam som entreprenör inom shipping. Tillträdde som vd för Svenska Ostindiska Companiet AB 2014.

Var: Digitalt seminarium, länk skickas ut till alla anmälda dagen innan seminariet.

När: Torsdagen den 15 april kl 10:00 – 11:00 CET.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i SCTC. Inte medlem än? Läs mer här!

Varmt Välkommen!

 

Bookings are closed for this event.