Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Lunchmöte i Malmö – Ansvarsfullt företagande i Kina med digitala verktyg


Quizzr

Det digitala utbildningsverktyget QuizRR hjälper fabriker i Kina att utbilda anställda inom hälsa, säkerhet och rättigheter. 

 

Inom ramen för Sweden-China Trade Councils plattform Sweden-China Forum for Sustainable and Responsible Business, SCSB, har vi bjudit in QuizRR, ett digitalt utbildningsverktyg som hjälper fabriker att utbilda sina anställda och chefer inom hälsa, säkerhet och rättigheter, att berätta om sitt arbete i Kina. Utbildningen genomförs på surfplattor som QuizRR tillhandahåller och bygger på skräddarsydda filmer om arbetares rättigheter och skyldigheter, samt ett quiz som följer upp utbildningens innehåll. Genom QuizRRs nätbaserade portal kan fabriker och företag sedan följa upp resultat och därmed säkerställa att anställda är informerade om anställningsrättigheter, hälso-och säkerhetsåtgärder samt sina skyldigheter som anställd.

QuizRR har hittills informerat och tränat närmare 19,000 fabriksarbetare i Kina, Bangladesh och Mauritius om sina rättigheter och skyldigheter, men har som mål att innan år 2020 ha tränat hela 2 miljoner människor runt hela världen. Flera globala företag så som Axfood, Clas Ohlson, Lindex, MQ, Intersport och Åhléns finns bland företagets samarbetspartner och tillsammans med dem förbättrar QuizRR sociala villkor inom den globala näringskedjan. I Kina finns QuizRR på 75 fabriker men har som mål att finnas på minst 200 fabriker innan årets slut. Under våren 2017 rullas QuizRRs andra utbildningsverktyg WE Worker Engagemang ut, som behandlar dialog och engagemang på arbetsplatsen.

Josefin Unger Belin, Key Account Manager, QuizRR berättar om verktyget och drivkraften bakom initiativet.

Malin Oud, ordförande för plattformen SCSB, informerar om arbetet inom ramen för plattformen som bygger på Sveriges långvariga handelsrelationer med Kina. Idag är Kina Sveriges största handelspartner i Asien. Omkring 10 000 svenska företag är involverade i handel med Kina och drygt 500 företag har egen verksamhet på plats. För många svenska företag är Kina en strategiskt viktig marknad, där de största dotterbolagen och leverantörerna återfinns. Samtidigt är Kina ett land med stora risker när det kommer till arbetsrättsliga regler och svenska företag träffar ofta på utmaningar på komplexa marknader som Kina. Svenska företag har ett ansvar att se till att deras arbete överensstämmer med kinesisk lagstiftning och regelverk och ett ansvar att respektera mänskliga rättigheter. Idag växer också kraven på multinationella företag att undvika skadeverkningar och att nyttja sitt positiva inflytande på de marknader de är närvarande.

Varmt välkommen till ett samtal om utmaningar och möjligheter i Kina!

Var: Mannheimer Swartling, Carlsgatan 3 i Malmö

När: Torsdagen den 30 mars, 2017 kl 12:00 – 14:00

Kostnad: Medlemmar 300 kr exklusive moms, icke-medlemmar 450 kr exklusive moms. Avgiften faktureras i efterhand. Vänligen notera att anmälan är bindande, men att platsen kan överlåtas.

Anmäl dig via formuläret nedan.

Bookings are closed for this event.