Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Kina och frihandel – verklighet, illusion eller någonstans mittemellan?


IMG_2334

Sweden-China Trade Council och Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening bjuder in till frukostmöte i Stockholm fredagen den 25 januari kl 08:00 – 10:00, registrering från 07:45.

Sverige och Kina har en lång handelstradition som sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Idag visar statistiken på ett svenskt handelsöverskott gentemot Kina där den svenska exporten ökade med 33 procent 2017 och med 16 procent första halvåret i år. Kina är nu Sveriges åttonde största handelspartner globalt och överlägset största i Asien. På plats i Kina finns drygt 600 svenska företag.

I januari 2017 äntrade Xi Jinping scenen på Världsekonomiskt forum i Davos och förklarade Kinas ställning som frihandelsnation. Några månader senare bjöds omvärlden in till den största importmässan i världshistorien i Shanghai i november 2018 för att ytterligare understryka ett öppnare Kina.

Hur väl stämmer den bilden överens med svenska och utländska företags erfarenheter på plats i Kina? Hur påverkas relationerna mellan Kina och EU, och därmed även Sverige, i handelskriget mellan USA och Kina?

Välkommen till ett högintressant frukostmöte med:

Mats Harborn, ordförande i European Union Chamber of Commerce in China och Scanias strategichef i Kina och Frédéric Cho, vice ordförande i Sweden-China Trade Council och grundare, Frédéric Cho Advisory AB.

Medverkar gör även Jakob Kiefer, Sveriges CSR-ambassadör och tidigare ansvarig för den ekonomiska sektionen vid ambassaden i Peking samt en panel bestående av bland andra Per Lyrvall, Executive Vice President samt Sverigechef, Stora Enso.

Frukostmötet är kostnadsfritt. Vänligen notera att anmälan är bindande per sista anmälningsdag den 18 januari 2019. Utebliven närvaro debiteras med 500 kr.

Registrera dig här före den 18 januari 2019!

utrikeshandelsforeningen-logo