Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Kina efter partikongressen – det här ska svenska företag tänka på!


all[1]

Frukostmöte i Malmö den 21 december

I oktober hölls den 19:e partikongressen i Kina, en partikongress som äger rum vart femte år. Kommunistpartiets generalsekreterare, tillika överbefälhavaren och presidenten, Xi Jinping höll ett inledningsanförande som varade i tre och en halv timme. Det är utan tvekan så att Xi Jinping nu befäst sin position på nivå med Mao Zedong och Deng Xiaoping och i sitt inledningstal betonade Xi Jinping Kina som en politisk storspelare i världen, kanske den största av alla. De 2 300 ledamöterna vid partikongressen röstade bland annat för ett tillägg till grundlagen som nämner den nya parollen: “Xi Jinpings idéer om socialism med kinesiska förtecken för en ny tid”.

Men hur tolkar omvärlden de signaler som sändes ut från partikongressen och i vilken riktning kan vi förvänta oss att Kina nu går? Vi har bjudit in Mats Harborn, ordförande i Europeiska handelskammaren i Kina och Scanias strategichef i Kina och Lars-Åke Severin, ordförande i Svenska handelskammaren i Kina och grundare och vd, PSU China som kommer ge oss sin bild av Kina efter partikongressen. Vi har också bjudit in Alexander Hahn, President, PMC Qingdao Co., Ltd., Niklas Ruud, General Manager, Kone Cranes, Shanghai samt Mikael Helmerson, VD, Roxtec International AB.

Mats och Lars-Åke lotsar oss igenom Kinas inhemska och internationella mål och ambitioner rensat från det tunga politiska språket. Ett språk som många gånger är fullt av liknelser och kan kännas svårt att tränga igenom. Vi kommer också få en insikt i ett paradoxalt Kina med parallella verkligheter. Vilka är riskerna och vilka är möjligheterna för svenska företag?

Alexander tar med oss på en spännande resa hur man bygger försäljning och Niklas berättar hur man bygger produktion och operations i Kina. Både Alexander och Niklas har mycket lång erfarenhet från verksamhet på plats i Kina. Vilka är utmaningarna och vilka är möjligheterna för företag som vågar satsa? Slutligen berättar Mikael Helmerson om hur det är att leda stora organisationer och att driva upp affären i Kina/Asien.

Var? Turning Torso, 7/F (Lilla Varvsgatan 14), Malmö
När? Torsdagen den 21 december 2017 kl 08:00 – 10:30. Registrering och frukost från kl 07:30.
Kostnad: Medlemmar i SCTC SEK200, Icke-medlemmar SEK350 exklusive moms. Deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Varmt välkommen!

Partner:

logo

Bookings are closed for this event.