Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Hur mår Kina idag? Lunchmöte i Malmö 10 december


Big city - panorama

Det har hänt mycket i Kina under det senaste halvåret. Börskurserna har rasat och valutan devalverats vid ett flertal tillfällen samtidigt som president Xi Jinping alltmer iklär sig rollen som den stora landsfadern. Xi Jinping har också under hösten besökt både USA och Storbritannien med olika mottaganden. Vad innebär dessa och andra förändringar för svenska företag på plats i Kina? Sweden-China Trade Councils vice ordförande, Frédéric Cho tar temperaturen på Kina och svarar på frågor tillsammans med SCTC:s styrelse på plats under detta lunchmöte.

Vi får också lyssna till Per Plate, Välinge Innovation, som på tre års tid lärt sig 2 000 kinesiska tecken med sikte på att lära sig 3 000 tecken så att han så småningom kan läsa en dagstidning. Men redan nu skriver han på mandarin i sin korrespondens med sina kinesiska kontakter. Hör Per berätta om hobbyn som han drar nytta av i sitt arbete med Kina.

Var? SEB, Våning 5, Östergatan 39, Malmö
När? Torsdagen den 10 december 2015, kl 12:00 – 14:00 inklusive lunch.
Kostnad: Medlemmar i SCTC deltar kostnadsfritt i arrangemanget. Icke-medlemmar betalar 250 kronor exklusive moms mot faktura i efterhand.

Anmäl dig via formuläret nedan.

Bookings are closed for this event.