Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Hitta kunderna – den explosiva e-handeln i Kina – frukostmöte i Stockholm


img_3071

E-handeln i Kina växer explosivt och omsätter nu mer pengar än den amerikanska. Omni-channel är modeordet och fler företag väljer att möta sina kunder i olika kanaler samtidigt – mobilt, online och via fysisk butik.
WeChat, som från början var en messengertjänst, har blivit en mobil shoppingplattform med digital plånbok. De 800 miljoner registrerade användarna kan enkelt handla allt från kläder till taxiresor.

Tjänster med alla typer av hemleverans, försäkringar, kapitalförvaltning och utlåning är de senaste som köps via mobilen. I takt med att tekniken utvecklas kommer ännu fler kinesiska konsumenter tillbringa mer av sin tid på nätet.

Hur lyckas man sälja i Kina? Hur når man ut till WeChat kunderna? Och hur skapar man trafik till sin butik på Tmall i konkurrens med 80 000 andra butiker? Varför går det så bra för vissa och varför misslyckas andra?

Johan Aledal och Johan Wikander driver sedan 2010 företaget JOHAN & JOHAN med huvudkontor i Shanghai. De hjälper västerländska varumärken och företag att göra affärer och sälja online och offline i Kina, Hongkong och Vietnam.

Föredragshållarna kommer även att tala om:

Skiftet från lyxkonsumtion till prisvärda premiumprodukter – fokus på kvalitet och säkerhet
Säljkanaler och hur man kopplar ihop dessa? Hur hittar kunderna till butiken?
Mobilitet – en dag utan plånbok – och mobila trender
Varumärkesägarens oro inför annorlunda marknader långt borta
Hemläxan – vad måste man förstå och göra för att lyckas?
Lyssna till ett case-baserat föredrag om hur man ska navigera vid val av affärsmodell och partner, importera, marknadsföra, sälja, lagerhålla, distribuera och till sist ta betalt.

Var? Stockholms Handelskammare, Brunnsgatan 2, Stockholm
När? Onsdagen den 26 oktober 2016, kl 08:00 – 10:00 inklusive frukost från 07:30
Kostnad? Arrangemanget är kostnadsfritt för medlemmar i SCTC. Icke-medlemmar betalar 600 kronor exklusive moms mot faktura i efterhand.

Seminariepartner

StHK_bla agenturforetagen-2014

SCTC Partner 2016

FINNAIR_Designed_For_You_Left

Bookings are closed for this event.