Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Finns det en framtid bortom riskhantering och Covid?


 

Under de senaste tio åren har Sverige gått från att vara väldigt Kinavänligt till att vara en av de mest Kinakritiska länderna i världen. Vad beror detta på och hur påverkar det våra verksamheter i Kina i dag och i morgon.

Finns det risker vi underskattar eller överskattar och hur ser till exempel våra lokala anställda på denna situation? Distanserar vi oss utan att förstå varför och hur undviker vi uppenbara risker i en tid där Kina känns avlägset och svårbedömt?

Vi har bjudit in Lars-Åke Severin, grundare och vd, PSU China till ett seminarium för att diskutera frågeställningar som:

  • De senaste tio åren, vad gjorde att vi kom till en punkt där inte bara fakta utan ofta även känslor styr vår Kinaanalys?
  • Hur har riskerna utvecklats, såväl avseende kopplingen till ”Kinabilden” (Svensk/ Kinesisk media) och hur vi som bolag hanterar denna fråga för våra lokalt anställda?
  • Ledning på distans, hur förstår vi våra lokala organisationer när vi i princip bara har dem ”online”? Hur hanterar vi risker som uppstår kring personalförsörjning, leverantörskedjor och internkontroll?
  • Finns det ett liv efter covid, finns det ett slut?
  • Hur påverkar halvledarkonflikten och var vi tror Kina går avseende den och andra konflikter som växer fram?

Lars-Åke Severin är grundare och vd för säkerhetskonsultbolaget PSU (China) Consulting Co., Ltd med kontor i Peking sedan 2006 och Shanghai sedan 2010. Ledamot i styrelsen för Svenska handelskammaren i Kina 2011—2016 samt dess ordförande 2016-2021. Lars-Åke är ordförande i PowerCell Kina och styrelseledamot i industribolaget Bultens lokala Kinabolag. 

PSU China blev 2006 det första utländska bolaget i Kina som fick licens som säkerhetskonsulter. Bolaget ägnar sig åt rådgivning inom säkerhetsstrategier i Kina, informationsinhämtning för beslutsunderlag inför förvärv och rekryteringar. Genomför Kinabaserade utredningar kring internbedrägerier och varumärkesintrång samt stöder företagsledningar operativt vid kriser. 

Var: Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm

När: Torsdagen den 6 oktober 2022 kl 15:30 – 17:00 CEST.

Kostnad: Deltagandet är kostnadsfritt för medlemmar i SCTC. Icke medlemmar SEK250 plus moms som faktureras i efterhand. Är du inte medlem än – anmäl dig här!

Varmt välkommen!

This event is fully booked.