Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Finanskris? Vargen kommer ju aldrig! Lunchmöte i Stockholm


Unknown Lunchmöte i Stockholm med Fredrik Hähnel, SEB, den 15 februari.

 

Ska man sluta bry sig om varningsropen för en kinesisk finanskris? Eller ser vi bara ett utdraget lugn före stormen? 

– Hur stor är skuldbubblan och vad är Xi Jinpings odds för att lyckas minska den utan att tillväxten dyker?

– Hur mycket dåliga lån finns det egentligen och håller argumentet att det aldrig blir någon kris eftersom Kinas banker är statligt ägda och landet knappt har någon utlandsskuld?

– Fortsätter reformerna av finanssektorn? Vilka möjligheter skapar det för finansiella investerare och företagare när Kina öppnar upp?

Det är några av frågorna som Fredrik Hähnel kommer försöka besvara vid vårt lunchmöte i Stockholm den 15 februari.

Fredrik kom första gången till Kina som student för 25 år sedan. Han har dubbla examina i ekonomi och östasienkunskap från Lund och Mannheim Universitet men körde i både mikroekonomi och marxistisk planekonomi när han då som enda utländska student pluggade på nationalekonomiska institutionen vid Beijing universitet i mitten på nittiotalet. Sedan dess har han hjälpt ett antal svenska företag att etablera sig i Kina under åren som Exportrådets chef i Shanghai innan han var med och drog igång, och sedermera blev chef för, SEBs kontor i Shanghai. SEB är numera en av de tio största utländska bankfilialerna i Shanghai. Sedan två och ett halvt år är Fredrik baserad i Hongkong, numera chef för bankens hela Kinaverksamhet med kontor i Beijing, Shanghai och Hongkong. SEBs tjänster i Kina vänder sig såväl till företag som finansiella institutioner.

Varmt Välkommen!

Var? Stallet, Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm

När? Torsdagen den 15 februari 2018 kl 12:00 – 13:45. Registrering från kl 11:45, lunch serveras kl 12:00.

Kostnad: Medlemmar i SCTC SEK300, icke-medlemmar SEK450 exklusive moms. Deltagaravgiften faktureras i efterhand. Anmäl dig via formuläret nedan.

 

Bookings are closed for this event.