Contact us

Sweden-China Trade Council
Box 55680
102 15 Stockholm
Phone: +46 8 22 68 88
Visit: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Email: info@sctc.se

Det nya samhället byggs digitalt – Lunchmöte med Sweden-China Greentech Alliance


Urbaniseringen kommer fortsätta i stor skala i Kina under kommande decennier. Det ger en både en unik möjlighet till omställning mot ett hållbarare samhälle, samtidigt som det ställer stora krav på utformning av de nya stadsdelarna. Vilka möjligheter och fallgropar erbjuder digitaliseringen? Hur kan vi använda digitalisering som en hävstång för att skapa det hållbara samhället? Hör på erfarenheterna från när Kina planerar en helt ny stadsdistrikt norr om Gula floden för över 1 million innevånare.

I hård konkurrens med flera andra internationella arkitektkontor vann Swecos arkitekter uppdraget för expansionen av den kinesiska staden Jinan. Den strategiska planen kommer att vara vägledande i flera decennier framöver. Sweco har sedan tidigare arbetat med flera uppdrag i staden och detta blir det åttonde.

Jinan, med sju miljoner invånare och huvudstaden i Shandongprovinsen, har fått en långsträckt utbredning då staden under en längre tid vuxit längs med bergskedjan i söder och Gula floden i norr. Stadens strategi är nu att bryta detta mönster och i stället expandera norrut och låta staden fortsätta att växa på andra sidan floden. Förutom planeringsuppdraget arbetar Swecos arkitekter och ingenjörer nu också på plats hos kunden i en rådgivande roll med expertis inom planering, transport, energi, vatten, infrastruktur mm.

Medlemmarna i Sweden-China Greentech Alliance hälsas välkomna till ett intressant lunchmöte hos Sweco den 11 oktober då vi får möta Andreas Huss, arkitekt Sweco Architects och Anna Hessle, ansvarig för Sweco Architects verksamhet i Kina, som berättar om verksamheten. I samband med lunchen kommer vi också diskutera den fortsatta verksamheten inom Sweden-China Greentech Alliance, SCGA, vi hoppas därför på bra uppslutning till mötet.

Var? Sweco, Gjörwellsgatan 22, Stockholm

När? Fredagen den 11 oktober kl 12:00 – 13:30

Kostnad: Mötet är kostnadsfritt och endast öppet för medlemmar i Sweden-China Trade Council/SCGA

Bookings are closed for this event.